2018. február 2., péntek

Banners (hungarian and english version)

You can read the english version below.

Banners-t (Michael Joseph Nelson) egy sorozatnak köszönhetően ismertem meg, ugyanis a Ghost című száma hallható volt az egyik Teen Wolf epizódban. Hogyha valaki még nem ismerné őt, szerintem mindenképp megéri belehallgatni pár számába, mert akár új kedvencet is avathattok. Két középlemeze is megjelent már, jobbnál jobb felvételekkel. Ebben a bejegyzésben pedig felsorolom nekem mik a kedvenc számaim tőle.

 


Half Light (Nem került rá a középlemezekre)
A brit guilty pleasure sorozatban, The Royals-ban  hallottam először, és rögtön megtetszett. Akkoriban már ismertem őt, és nagyon büszke voltam, hogy hallom egy ismertebb sorozatban. Ebben a dalban is látszik az a nyugodt, letisztult stílus, ami Banners számaira jellemző. Külön érdekesség, hogy a dalt Justin Parker mellett a Bastille énekese Dan Smith írta, úgyhogy a Bastille rajongóknak sem szabad kihagyni.

Someone to you ("Empire on Fire" című EP-n szerepel)
Talán a legpörgősebb az énekes dalai közül, és első hallásra megfogott, szóval egy percig sem kellett gondolkodnom, hogy betegyem-e a kedvenceim közé. Vidám hangulatú, valahogy az embernek is jobb kedve lesz tőle. A dal szövegével is könnyen tudsz azonosulni, hiszen mindenki szeretne sokat jelenteni valakinek. („I wanna be somebody to someone.”) Az énekes elmondta, hogy olyan zenét szeretne írni, ami hatással van az emberekre, és akár a napjukat is szebbé teheti. Szerintem ez a dal kétségkívül képes erre. (Írói Michael Nelson, Sam Hollander, Grant Michaels)

Ghost ("Banners" című EP-n szerepel)
A Teen Wolfban annyira felkeltette a figyelmemet, hogy rengeteget hallgattam akkoriban ezt a számot. Bár ezt a számot még Raines előadói néven jelentette meg. A Half Light-hoz hasonlóan ez is egy lassabb szám, a Wikipedia pedig tökéletesen leírja a „haunting piano melody” (igéző zongora dallam) jelzővel. Amint meghallgattad ott motoszkál a fejedben. Kedvenc részem a dallamváltás miatt 2:45 vagy 3:10. Banners elmondta, hogy ez a dal az álmairól és rémálmairól szól. „Valaki, aki melletted áll, és együtt harcoltok a világ ellen. Illetve a szeretetről, veszteségről és arról, hogy ezek az érzések nem szűnnek meg, csak azért mert a kapcsolat véget ért.” (Írói Dan Armstrong, Michael Nelson)

Nagyon örülök, hogy megismerhettem Banners zenéjét, mert különös színfolt a zenei listámon. Nekem ezek a jelenlegi kedvenceim, de számos dala van még amit érdemes meghallgatni, remélem ez a cikk kedvet ad hozzá, hogy belehallgassatok a fenti háromba, vagy akár bármelyik számába. Higgyétek el, megéri.

Néhány információ forrása: x x
Kép forrása: Google
 
English version


I got to know Banners (Michael Joseph Nelson) thanks to a show called Teen wolf, because one of his songs was heard in a Teen Wolf episode. If you don’t know him, you should check out his songs, because maybe you will find your new favourite singer. He has released two EP-s so far, with many many good songs. Here are a few of my favourites.




Half Light
I first heard this song in The Royals tv show, and I loved it immediately. At that time I’ve already known him, and I was so proud that I hear his song in a popular show. In this song you can see the peaceful and pure style that Banner represents. The songwriters are Justin Parker and Dan Smith. Dan is the lead singer of the Bastille, so if you are a Bastille fan, you shouldn’t miss out on this song.

Someone to you ("Empire on Fire" EP) 
Maybe this is the fastest Banners song, and it grabbed my attention right away, so I knew it would be among my favourite ones. You can easily relate to the lyrics too, because everyone wants to be somebody to someone. The singer told he would like to write music that makes someone’s day better. And I think this song can definitely make your day better. (Writers: Michael Nelson, Sam Hollander, Grant Michaels)

Ghost ("Banners" EP)
After I heard „Ghost” in a Teen Wolf episode, I listened to it a lot. This song was originally released under the stage name Raines. It’s similar to „Half light”, because this is a slower song as well, and the Wikipedia mentioned that it’s a „haunting piano melody” and this phrase fits perfectly, because as soon as you hear this song, it gets stuck in your head. My favourite parts were 2:45 and 3:10, when the melody changed. According to Banners, the song is about his dreams and nightmares. "It's about having someone to fight the world with. It's about love and loss, but also the idea that these feelings don't stop just because a relationship does.” (Writers: Dan Armstrong, Michael Nelson)

I’m so glad that I got to know his music! Right now these are my favourites, but there are plenty more songs that you should check out. I hope this post will make you listen to one of his songs. Believe me, it's worth it.


Thank you for reading, and sorry for any mistakes, english is not my first language.


Information source: x x
Photo source: Google

E
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése